Beretning om kontorhotellet på Amager

Sara Leganger, studentermedhjælper hos Voxeværket

Læs Sara’s beretning om at være ansat i Voxeværket, på Amager, og hvordan hun oplever kontorfællesskabet.


Fornyet energi hos Voxeværket Amager
Da jeg første gang satte mine fødder på Voxeværket Amager, var jeg ikke i tvivl om, at det var et sted, jeg havde lyst til at arbejde. Henrik havde nogle dage forinden hængt et jobopslag op, hvorpå han søgte en studentermedhjælper til at optimere hverdagen for lejerne på stedet.
Og fra jeg så opslaget, til jeg havde mit første møde på stedet, gik der ikke længe før, jeg skrev under på ansættelseskontrakten.

Fra retorikstuderende til studentermedhjælper

Jeg læser til dagligt retorik på Københavns Universitet, hvor jeg har store ambitioner om at bruge den lærde teori i karrieremæssige sammenhænge fremover. Dog bliver de store tanker om karriereplaner og fremtiden alt for overvældende til tider, og derfor var jobbet som studentermedhjælper en fantastisk mulighed for at variere mine dage fra store ambitioner om livet til praktiske opgaver og kreative inputs fra livlige iværksættere hos Voxeværket.
Og sådan blev jeg en del af det store kontorfællesskab på Amager!

Ikke én dag er ens
Når jeg åbner døren til Voxeværket Amager for at påbegynde min arbejdsdag, sidder receptionisten Anne altid klar med et smil og en varm velkomst. Den imødekommende ”hej med diiig..”- bemærkning lyder, og så starter dagen godt.
Hos Voxeværket Amager er ikke én dag ens. På de små kontorer rundt om i bygningen, sidder forskellige virksomheder og iværksættere placeret med hver deres arbejdsrutiner og hverdage, og imens jeg går rundt og forfiner fællesfaciliteterne, er det altid forskelligt, hvilke mennesker jeg møder på min vej. Hvor nogle lejere har næsen skarpt rettet mod den lune kop kaffe i fælleskantinen, søger andre lejere luftforandring fra den lange to-do-liste på skrivebordet. Uanset omstændighederne, møder jeg altid positive og optimistiske lejere med hvert af deres at byde ind med, og det giver en god energi på arbejdspladsen.
Nogle gange møder jeg op på arbejdet om morgenen andre gange om eftermiddagen, og om det er en travl hverdag eller ej, er der altid plads til en lille sludder midt imellem møder og aftaler.

Med den glade stemning og de positive indryk, er det altså ikke andet end en leg at svinge støvkluden og skifte toiletrullerne på de to etager på kontoret Amager.

Diversiteten mellem lejerne skaber rummelighed og plads
På Kontoret Amager kommer alle lejerne med forskellige baggrunde. Hvor nogle af lejerne driver små virksomheder med få ansatte, leder andre lejere store virksomheder med flere kontorer rundt omkring i bygningen. Det skaber liv og spænding i hverdagen.
Hver lejer har hver sit at byde ind med, forskellige erfaringer de kan samtale om, og dermed kan hver lejer blive inspireret til at skabe lige netop dét, de brænder for på kryds og tværs af kontorfællesskabet.

På trods af det livlige kontorfællesskab på kontoret Amager, er der dog også plads til, at hver enkel kan sætte samtalerne og hyggen på en pause og også vægte arbejdsopgaverne på skrivebordet eller prioritere mødeaftalerne i de store mødelokaler.

Den kreative familieånd får stedet til at ’Voxe’
Én af de ting som jeg finder særlig attraktivt hos kontorfællesskabet på Amager er ikke kun den imødekommenhed og positive energi, der er mellem lejerne og de ansatte imellem. Der er også en utrolig stor ånd at mærke på gangene mellem de enkelte kontorer.
Marcus Oxe og Henrik Oxe lægger ikke skjul på, at historien bag ”opfindelsen” af kontorfællesskabet, Voxeværket Amager, har en helt særlig betydning for de to iværksættere. Går man fx rundt på gangene, vil man hurtigt bide mærke i de spændende billeder, som ikke uden grund er blevet lavet af Henriks mor. Henriks mor har også været med til at udtrykke sine kreationer på stedet, taget del i fællesskabet, og Voxeværket er derfor ikke bare et sted, hvor man betaler penge for at få en plads. Alle kan blive en del af familieånden og fællesskabet, og det

gør med de ord Kontoret på Amager til noget helt særligt.
Et kontorfælleskab hvor alle – uanset baggrunde og passioner – kan få deres ’værker’ til at ’voxe’.

”Hej med diiig..” og hjerteligt velkommen!

Ønsker du at blive en del af værket, kan du se nærmere her

© Copyright - Voxeværket